Jednonedeljni odmor obrazovnim institucijama zbog epidemije

Ministarstvo obrazovanja Kosova predložiće Ministarstvu zdravlja i Nacionalnom institutu javnog zdravstva da se svim obrazovnim insitutucijama u osnovnom i srednjem školstvu odredi jednonedeljni odmor s početkom od 22. marta.

Jednonedeljni odmor obrazovnim institucijama zbog epidemije

„S obzirom na to da je veoma veliki broj aktera uključen u obrazovanje i zbog sve većeg broja ljudi zaraženih kovid-19 u zemlji, ali i među nastavnicima, učenicima i ostalim osobljem u školama, Ministarstvo obrazovanja i zainteresovane strane, odnosno akteri u procesu prevencije korona virusa su se složili da predlože Ministarstvu zdravlja i Odboru za procenu i koordinaciju epidemiološke situacije protiv kovid-19 da se od 22. marta ide na jednonedeljnu pauzu“, navodi se u saopštenju Ministarstva obrazovanja.

Na sastanku u Ministarstvu obrazovanja zaključeno je i da se na kraju prve nedelje odmora proceni epidemiološka situacija i odluči o najboljim oblicima razvoja nastavnog procesa u narednom periodu.

Zaključeno je da predškolske ustanove ne bi trebalo da prekidaju obrazovnu aktivnost, dok visokoškolske ustanove treba fizički da drže samo praktični i laboratorijski rad, dok bi predavanja iz teorijskih predmeta trebalo da se održavaju onlajn.

Prethodno je iz kabineta v.d. premijera Kosova Avdulaha Hotija saopšteno da će od 22. marta početi onlajn nastava, ali je konačna odluka ostavljena u nadležnosti Ministarstva obrazovanja i zdravstva, zdravstvenih institucija, sindikata obrazovanja i saveta roditelja.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš