Islamska zajednica Kosova za uvođenje veronauke u škole

Islamska zajednica Kosova pozvala je na uvođenje veronauke u škole, nakon porasta slučajeva nasilja u porodici na Kosovu u poslednje vreme, prenosi Koha.

Islamska zajednica Kosova za uvođenje veronauke u škole

U saopštenju Islamska zajednica Kosova je zatražila da se preduzmu odgovarajuće mere protiv osumnjičenih za ubistvo 18-godišnje devojke u Uroševcu prošle nedelje, a povodom toga, danas je održano predavanje na kome su predstavnici te zajednice naveli da bi trebalo da postoji “porodična i kolektivna posvećenost borbi protiv nasilja nad ženama” i istakli da je nasilje nad ženama nedopustivo. 

Islamska zajednica smatra da bi pitanje "sve manje uloge roditelja u obrazovanju dece" trebalo ozbiljno shvatiti, a da u obrazovanju dece "nezamenjivu ulogu” imaju verski poglavari verskih zajednica na Kosovu. 

Dodaju da verski poglavari svojim savetima mogu u velikoj meri pomoći u očuvanju karaktera i ličnosti dece u svakoj fazi njihovog razvoja.

“Činjenica da se u poslednje vreme među našom decom pojavilo toliko negativnih pojava trebalo bi da nas sve uzbuni i pokrene u traženju najboljih rešenja za ove i slične probleme zasnovanih na obrazovanju”, ocenila je Islamska zajednica Kosova koja je pozvala kosovske institucije da razmotre uvođenje veronauke u škole, kao što to čini veliki broj zemalja na zapadu. 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš