Islamska Zajednica Kosova: Neprihvatljivo je dozvoliti istopolne brakove

Predsedništvo Islamske zajednice Kosova (IZK) smatra da je nacrt Građanskog zakonika, koji je pripremilo Ministarstvo pravde i po kome bi bili dozvoljeni istopolni brakovi, neprihvatljiv jer je u suprotnosti sa verskim principima, ljudskom prirodom i krši porodični kodeks, piše Reporteri.

Islamska Zajednica Kosova: Neprihvatljivo je dozvoliti istopolne brakove

"Pozivamo Ministarstvo pravde da odustane od ovog projekta i da ne prihvata inicijative koje su u suprotnosti sa suštinom života i ljudske prirode", navode iz Islamske zajednice.

KAko dodaju, njihov cilj je zaštita verskih, tradicionalnih i nacionalnih vrednosti.

"Naše društvo nije diskriminatorsko, ali kada je reč o budućnosti generacija, porodične i ljudske prirode, ne možemo ćutati i ostati ravnodušni prema nečemu što ide protiv suštine našeg života i protiv Božje volje", poručuju iz Predsedništva IZK.

Naglašavaju da je za njih "porodica sveta i od nje zavisi kontinuitet života i ljudske vrste na zemlji".

"Stoga brakove istog pola ne vidimo kao deo naše zajedničke tradicije i svih elemenata koji čine ovu naciju. Imamo odličnu porodičnu tradiciju i to je vrednost za naše društvo, vrednost koju ne želimo i ne moramo gubiti", navode iz IZK.

Pozvaju i narodne predstavnike u Skupštini Kosova, kako kažu, bez obzira na njihovu partijsku pripadnost, da ne usvoje zakon i "uzmu u obzir značaj porodice koja je srž društva".

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš