“ Fatalist” - novi film Edina Alije

U nedelju, 19. juna snimljen je četvrti studentski film Edina Alije . Ime filma je ''Fatalist'' i obradjuje filozofsku tematiku fatalizma, ili predodredjenja.

Scenarij nudi dve alternative, ali ih uopšte ne imponira, kako je nešto ustvari i kako bi moglo biti , da li naša individualna želja ima uticaj na našu sudbinu il je, pak - sve ispisano.

U filmu igraju četiri poznata glumca iz Pristine i iz Prizrena . Ylber Bardhi , Labinot Lajqi , Basri Shala i Xhevdet Doda u pratnji antagoniste Agima Sylejmanija.

Direktor fotografije je Rron Ismaili a dramaturg Florent Kurtalani ''Jedan od njih petorice je inspirisan od jednog mog profesora iz gimnazije '' -kaze Alija i dodaje da “ filozofiju fatalizma tretira u jednu pristinsku realnost u kojoj su karakteri dosta realni i umorni , ljudi sa velikom zivotnom kilometrazom” .

Osvrcuci se na snimanje ovaj student druge godine Akademije umetnosti- smera filmske I TV rezije u Prištini kaže da su '' glumci bili izvanredni i dali sve od sebe kako bi doživeli karaktere koje sam razvijaio i puno im se zahvaljujem na uloženom trudu ''. Film je trenutno u post-produkciji a premijera će biti septembra meseca u Prizrenu.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš