Direktor EQAR-a: Izbacivanje Kosova izolovaće kosovske studente

Izbacivanje Kosovske agencije za akreditaciju iz Evropskog registra kvaliteta za visoko obrazovanje (EQAR), ostaviće velike poslijedice za studente na Kosovu koji žele nastaviti studije na nekom međunarodnom univerzitetu.

Direktor EQAR-a: Izbacivanje Kosova izolovaće kosovske studente

Direktor EQAR-a, Colin Tuck je rekao da će nakon izbacivanja Kosova iz organizacije koje on upravlja, procedure za prijavu na međunarodnim univerzitetima biti veoma komplikovane za studente na Kosovu.

“Sigurno da će od sada proces prijavljivanja kosovskih studenata na međunarodnim univerzitetima biti komplikovaniji i duži, zbog dodatnih procedura koje će tražiti evropski univerziteti”, rekao je Tuck.

Prvenstveno, Kosovo treba da čeka 90 dana ili 3 mjeseca da bi steklo pravo na ponovnu registraciju u EQAR, zbog pravila. A to će možda biti još teže Kosovskoj agenciji za akreditaciju, jer je ona izbačena zbog političkog uplitanja u ovoj agenciji.

Direktor Tuck je rekao da će veće probleme imati studenti koji će diplomirati na univerzitetima koje će akreditovati novi sastav Kosovske agencije za akreditaciju, čiji je novi bord imenovan od strane Vlade i poslat je za glasanje u Skupštini Kosova.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

Korona virus Statistika

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš