Da laž mrze i životinje dokazuje ovaj događaj sa mravima i uginulim skakavcem. Subhanallah!

Da je laž, uistinu, ružno svojstvo i da je ne mrze samo ljudi, već i životinje, svjedoči i priča koju je Ibnul-Kajjim el-Dževzije prenio od jednog pobožnjaka koji je ispričao sljedeće:

Da laž mrze i životinje dokazuje ovaj događaj sa mravima i uginulim skakavcem. Subhanallah!

”Jednoga dana bio sam svjedok čudnom prizoru sa mravima. Naime, posmatrao sam jednog mrava koji je našao nogu uginulog skakavca i pokušao je da je podigne i ponese, ali nije mogao. Onda je otišao do mravinjaka po pomoć i ubrzo se vratio sa skupinom mrava. Ja sam, u međuvremenu, sklonio nogu skakavca da vidim šta će se desiti. Mrav koji je našao skakavca dugo je obilazio to mjesto, ali bez uspjeha.

Nakon izvjesnog vremena mravi su se vratili u mravinjak, a ja sam ponovo spustio nogu skakavca tamo gdje je i bila. Nedugo zatim, onaj mrav je ponovo došao na to mjesto i ugledavši nogu skakavca, prišao je i pokušao da je podigne, ali nije mogao. Ponovo je otišao po pomoć, i dok je njegova mravlja družina došla na lice mjesta, ja sam opet sklonio nogu skakavca.

Mravi su uzaludno obilazili i tražili, ali nisu ništa našli. Kad su se vratili u mravinjak, ja sam opet vratio nogu skakavca na staro mjesto. Onaj mrav je ponovo došao i kad je ugledao nogu skakavca pokušavao je da je podigne i ponese, ali ni ovaj put nije uspio.

Onda je po treći put otišao po pomoć. Ja sam ponovo sklonio dio uginulog skakavca, pa kad su mravi došli i kad ni treći put nisu ništa našli, u trenu su opkolili mrava koji ih je ”lagao” i usmrtili su ga tako što su ga potpuno raskomadali.”

Izvor: (novihorizonti.ba)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš