Bajrami: Nastava na daljinu za đake od 1. do 5. razreda počinje sutra

Ministarka obrazovanja, nauke, tehnologije i inovacija Hykmete Bajrami izjavila je danas da će sutra početi nastava na daljinu za učenike od 1. do 5. razreda, koja će biti emitovana na RTK 1 i RTK 4.

Bajrami: Nastava na daljinu za đake od 1. do 5. razreda počinje sutra

Bajrami je navela da je za učenike od 6. do 9. razreda, po kosovskom sistemu obrazovanja, u izradi materijal za emitovanje.

“Od sutra će započeti učenje na daljinu albanskog jezika od 1. do 5. razreda, a lekcije će se emitovati na RTK 1 i RTK 4. O adresama ćemo vas obavjestiti kada budemo imali platforme. Od ponedjeljka ćemo proizvoditi materijale za 6. i 9. razred. Ovaj rad ne bi bio moguć bez pomoći organizacija, izazovan je jer nikada nije digitalno rađeno”, rekla je Bajrami.  

"Sarađivali smo sa opštinom Priština, mi kao ministarstvo i jedan od zamjenika ministra je bio zadužen za tehnički dio a drugi za materijale koji će biti na bosanskom i turskom jeziku", rekla je ministarka Bajrami.

Ona je pozvala načelnike obrazovanja iz opština sa srpskom većinom da dostave materijal za srpski i hrvatski jezik.

“Zamjenik Rexha radio je sa nastavnim programima, dok je zamjenik ministra Thaçi bio zadužen za tehnički dio, a kao ministarstvo smo pozvali odjeljenja za obrazovanje u srpskim zajednicama da dostave materijal na srpskom i hrvatskom jeziku”, rekla je ona.

Ona je pozvala studente i roditelje da koriste ove platforme.

Načelnica za obrazovanje u opštini Prištini Leonora Shala rekla je da su kao opština učestvovali u organizaciji i dali sve od sebe da ovaj oblik učenja postane stvarnost.

“Mi se kao opština bavimo organizacijom. Dala sam sve od sebe jer imam iskustva sa kamerom i digitalizacijom. Nastavnici već rade”, rekla je Shala.

Potpredsjednik vlade Avdullah Hoti čestitao je na odrađenom poslu na onlajn učenju kako bi prvih pet razreda započeli nastavu u ovim specifičnim uslovima.  

Izvor: (info-ks.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš