Zeri: Dijalog odlaže izbore

Nastavak dijaloga Prištine i Beograda i učešće predsednika u ovom procesu je jasan signal da vladajuće partije na Kosovu nisu zainteresovane za izbore početkom ove godine, koje kontinuirano zahtevaju opozicione stranke, piše današnji Zeri. Predstavnici vlade smatraju, ističe se u tekstu, da do sada nije bilo ozbiljnih indicija da moglo biti izbora i da je to samo bila želja opozicionih stranaka.

Zeri: Dijalog odlaže izbore

Po povratku iz Brisela, predsednik Hašim Tači je rekao da su glavne teme o kojima se u Briselu razgovaralo bile poslednje akcije koje je sprovela Srbija.

"Srećan sam da je glavni cilj skupa, dogovor o smirivanju tenzija, postignut. Ali moramo da radimo mnogo više na normalizaciji međudržavnih odnosa. Važno jezahtevati od Srbije da prestane sa svojim akcijama, čiji je cilj destabilizacija Kosova. Svi smo se složili da dijalog nema alternativu ", rekao je predsednik Tači

U međuvremenu, savetnik premijera Bajram Gecaj, izjavio je da"nikada nije bilo ozbiljnih pokazatelja da će biti prevremenih izbora, već samo spekulacija i želja".

S druge strane, poslanik ABK-a Teuta Hadžiu izjavila je za Zeri da je opozicione stranke sa razlogom zahtevaju prevremene izbore.

"Tači i Mustafa su zainteresovani za dijalog kako bi ostali što duže na vlasti. Oni samo žele da produže svoje mandate i ništa drugo ", rekla je ona.
Prema poslaniku Inicijative Zafiru Beriši, najnovije tenzije su fabrikovane od strane Tačija kako bi postao faktor u razgovorima sa Srbijom.

"Mislim da je on pripremio ove scenarije da ostane na vlasti. Ali Izbori su jedini način da se zemlja izvuče iz ove situacije ", rekao je on.

Publicista Halil Matoši smatra da su su šanse vlasti da izbegnu vanredne izbore ove godine povećale. Po njegovom mišljenju, EU nije zainteresovana za prevremene izbore na Kosovu.

"Čini se da je kosovska agenda prebukirana, dakle, moguće je da neće biti prevremenih izbora ove godine. Političke partije su one koje odlučuju  o izborima, ali ova politička struktura odgovara EU zato što se njom može lako upravljati ", rekao je Matoši.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš