Zëri: Adem Hodža jedan od "džokera" za demarkaciju

Vladajuća koalicija osigurala je 79 glasova poslanika za ratifikaciju Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom.

Zëri: Adem Hodža jedan od "džokera" za demarkaciju

Na osnovu nekih kalkulacija, narednog utorka za ratifikaciju će glasati poslanik Srpske liste Adem Hodža, i Dukagjin Gorani ili Shqipe Pantina iz grupe Nezavisnih poslanika, piše list"Zëri". U utorak će biti četvrti put unutar četiri sedmice kako vladajuća koalicija pokušava ratifikovati Sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom.

Nastavak sjednice, kako su najavili i predsjednik parlamenta i premijer,  očekuje se sljedećeg utorka,  sa početkom u 16:00 sati, kada će se konačno znati da li koalicija ima glasove za ratifikaciju sporazuma.

Nakon zakazivanja sjednice, predsjedavajući Skupštine Kosova, Kadri Veseli, izrazio je uvjerenje da će Bečki sporazum u utorak dobiti epilog.

Međutim, nijedan od koalicionih partnera nije potvrdio ko će omogućiti većinu u parlamentu, poslanici pokreta "Samoopredjeljenje", grupe nezavisnih poslanika ili poslanici iz Srpske liste.

U međuvremenu, do sada je najavljeno da je koalicija osigurala ukupno 79 glasova nakon povratka poslanice Donike Kadaj-Bujupi u AAK.

Kalkulacije državnih službenika su da će narednog utorka sporazum glasati poslanik Srpske liste Adem Hodža, i Shqipe Pantina ili Dukagjin Gorani iz grupe Nezavisnih poslanika.

Oni nisu glasali protiv sporazuma, ali su bili uzdržanii u Odboru za spoljne poslove kada je odlučeno da se taj sporazum proslijedi Skupštini.

Izvor: (info-ks.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš