Zemaj upozorava na stroge mere zbog povećanja broja zaraženih

Ministar zdravlja Armend Zemaj rekao je da neće doći do izolacije, ali da će se preduzeti stroge mere kako bi se sprečilo širenje kovida -19, u skladu sa zakonom, prenosi Gazeta Elspres.

Zemaj upozorava na stroge mere zbog povećanja broja zaraženih

„Svakodnevno analiziramo, uklonili smo reč zatvaranje i izolacija pre tri meseca, potrudićemo se da to ne ide u tom pravcu, preduzećemo stroge mere da sprečimo širenje zaraze u bilo kom aspektu koji nam anti-kovid zakon nudi “, rekao je Zemaj.

Dodao je da se broj testova neprekidno povećavao i da je na dnevnom nivou dostigao 700 testiranih.

„Broj testova se kontinuirano povećavao, ima dana kada ima više od 700 testiranih dnevno, u zavisnosti od potreba, testovi nisu dobrovoljni i poželjni, ali jesu potreba za praćenjem i sprečavanjem širenja virusa“, rekao je Zemaj.

Istakao je da su se kapaciteti za testiranje utrostručili u Nacionalnom institutu za javno zdravlje, kao i to da će se tokom ovog meseca distribuirati još 6 uređaja u svim regionalnim centrima.

U poslednja dva dana došlo do blagog smanjenja broja zaraženih kovidom -19.

„Tokom dva dana imali smo blagi pad u odnosu na broj koji smo imali, od prethodnih 90 novozaraženih, juče smo imali 77, nažalost 60 odsto slučajeva bilo je u Prištini, danas ćemo analizirati zašto je došlo do širenja infekcije, a prva analiza ukazuje na  nemar nekih javnih i centralnih institucija i na okupljanja u ugostiteljskim prostorijama i na sahranama ”, rekao je Zemaj.

Izvor: (kosovo-online.com)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš