Zemaj : Od sutra 75 sanitarnih inspektora na terenu

Ministar zdravlja Armend Zemaj još jednom je pozvao sve građane Kosova da poštuju mere koje su preduzete u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

Zemaj : Od sutra 75 sanitarnih inspektora na terenu

Zemaj je putem svog Fejsbuka saopštio da će od sutra 75 sanitarnih inspektora biti na terenu, i da će od Kosovske policije zahtevati povratak 12-časovnog radnog vremena.

"Mere za borbu protiv Covid-a moraju se poštovati u svakom trenutku.

Zahtevam da kosovska policija i svi inspektorati bez razlike, kao i opštine i štabovi za hitne slučajeve, preduzmu hitne mere kako bi sprečili pogoršanje situacije.

Inspekcije će nastaviti ubrzanim tempom, kazne će biti propisane u skladu sa Zakonom o pandemiji Covid-19 i neće se tolerisati nikakva odstupanja od zakona koji se mora strogo sprovoditi.

Od sutra, 75 sanitarnih inspektora radiće na terenu, a od kosovske policije ćemo zahtevati da vrati 12-časovno radno vreme.

Unutar ugostiteljskih objekata, udaljenost između stolova, higijena i nošenje maski od strane osoblja i gostiju su neophodni.

Tamo gde postoji nepažnja, gde ima svadbi i drugih porodičnih okupljanja, biće zatvaranja, bez upozorenja, u suprotnom nove mere će biti neophodne.

Sada kada broj zaraženih raste u Evropi i svetu, Kosovo ne može ništa prepustiti slučaju.

Ovo je veliki izazov koji pripada svima nama i zajedno ćemo uspeti!", napisao je Armend Zemaj na Fejsbuk profilu.

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš