Zemaj najavljuje novčane kazne za one koji ne poštuju mere

Kosovski ministar zdravlja Armend Zemaj najavio je novčane kazne za one koji ne poštuju zaštitne mere, dok broj ljudi zaraženih koronavirusom na Kosovu i dalje raste.

Zemaj najavljuje novčane kazne za one koji ne poštuju mere

“Razgovarali smo i naša stav je zvaničan. Po svaku cenu je važno zaštititi živote građana, mi smo ovde i našim svakodnevnim posetama nudimo pravnu i ustavnu podršku. Što se tiče mera, u konsultaciji smo sa administrativnim i pravnim delom kako bismo povećali kaznene mere”, rekao je Zemaj.

Oni koji ne poštuju zaštitne mere treba da budu kažnjeni da ne bi štetili zdravlju drugih i kako ne bi zarazili nekog, rekao je Zemaj i dodao da daju sve od sebe kako se ne bi vraćale mere izolacije.

Zemaj je, kako prenosi Ekonomia Onlajn, u pratnji direktora Nacionalnog instituta za javno zdravlje Nasera Ramadanija posetio Kliniku za infektivne bolesti da bi se upoznao sa stanjem pacijenata obolelih od koronavirusa.  

“Došli smo da bi se izbliza informisali i posetili radnike koji rade prekovremeno ovde na Klinici za infektivne bolesti, kako bi im obezbedili najbolje moguće uslove u situaciji u kojoj se nalazimo i kako bi se izborili protiv pandemije”, rekao je Zemaj.

Prvi čovek kosovskog zdravstva je, dok je govorio o porastu broja slučajeva kovid-19, rekao da građani i institucije ne slušaju po pitanju sprečavanja ove pandemije.

“Problem je što građani i druge institucije ne slušaju po pitanju sprečavanja ove pandemije. Mere predviđene od strane Nacionalnog instituta za javno zdravlje se ne poštuju i to predstavlja teret za Kliniku za infektivne bolesti, a pre svega ugrožava živote svakog građanina koji se suoči sa pandemijom”, ukazao je Zemaj.

Pandemija je tu, pogrešna je percepcija onih koji misle da nije, a naša poruka je da pružimo veću podršku tako da nam se ništa ozbiljnije ne dogodi, zaključio je kosovski ministar zdravlja.

Izvor: (kosovo-online.com)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš