Zemaj: Kosovo ima potencijala da se izbori sa koronavirusom

Kosovski ministar zdravlja Armend Zemaj poručio je danas da, uprkos smrtnim slučajevima izazvanim koronavirusom, koji su se poslednjih dana desili na Kosovu, i povećanja broja zaraženih, zdravstveni sistem ima potencijala da se izbori sa ovim virusom.

Zemaj: Kosovo ima potencijala da se izbori sa koronavirusom

Zemaj je na svom zvaničnom Fejsbuk nalogu izjavio saučešće porodicama koje su izgubile svoje najmilije dodajući da se radi o pacijentima koji su imali pridružene bolesti.

"Moramo se ponašati prema preporukama kompetentnih medicinskih stručnjaka. Nema mesta za histerične reakcije, posebno od političkih telohranitelja koji pokušavaju da naštete našem poslu i radnicima u belim mantilima. Oni koji pokušavaju da iskoriste ovu situaciju stvaranjem magle, da izazovu sabotaže u našem poslu, greše i samo namerno ugrožavaju zdravlje građana. Nećemo dozvoliti da se u ovom ratu proizvode grčevi protiv kojih ćemo zajedno pobediti", napisao je Zemaj.

On je pozvao sve da ne ometaju rad zdravstvenih radnika, ali ukoliko imaju bilo kakvu sumnju da to prijave nadležnim organima.

"Za nas je veoma važno da osiguramo da javno mnjenje i institucije i zdravstveni radnici rade svoj posao, kako bi lakše upravljali ovom situacijom", rekao je Zemaj i najavio da će kosovska vlada u toku dana doneti nove mere u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš