Zamenik premijera poziva na referendum o demarkaciji

Zamenik premijera Kosova, takođe ministar za dijasporu, Dardan Gaši, ocenio je da je sporazum o demarkaciji već postao jabuka razdora između Kosova i međunarodne strane. Iz tog razloga, putem autorskog teksta objavljenog u Zeriju, Gaši poziva na referendum o pitanju demarkacije.

Zamenik premijera poziva na referendum o demarkaciji

"Nesposobnost da se reši pitanje granice sa Crnom Gorom dovela je do tužnih trenutaka u Skupštini i na ulicama glavnog grada, hapšenja i kažnjavanja poslanika, kolapsa vlade zajedno sa predstavnicima naroda i izbora nove Skupštine i Vlade. Ali, opet, demarkacija čvrsto stoji kao jabuka razdora između nas ovde, na Kosovu, i naših prijatelja - u EU i SAD. Ko bi trebalo da odgovori na ovo pitanje kada predstavnici građana nisu sposobni, ili ne žele da daju odgovor? Narod - suveren - referendumom", naveo je zamenik premijera Gaši u svom tekstu.

Gaši je dalje rekao da Skupština Kosova, na osnovu Ustava, ima pravo da raspiše referendum.

"Član 65 Ustava, koji govori o nadležnostima Skupštine, u tački 3 navodi da: (Skupština) raspisuje referendum, u skladu sa zakonom.

Takođe, Ustav navodi i nadležnosti Centralne izborne komisije, i Ustav joj daje nadležnost za organizovanje referenduma (član 139. stav 1. Centralna izborna komisija je stalno telo koje priprema, nadzire, usmerava i potvrđuje sve akcije koje su upućuju na izborni proces i referendume i objavljuje rezultate)", navodi se, između ostalog, u njegovom tekstu.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš