Zamenik kosovskog premijera Avdulah Hoti gađan jajima

Zamenik kosovskog premijera, Avdulah Hoti, gađan je jajima dok je danas bio u blizini zgrade vlade u Prištini, prenosi Koha.

Zamenik kosovskog premijera Avdulah Hoti gađan jajima

Kako piše Koha osoba koja je gađala Hotija je rekla: „Taksa se ne ukida“.

Posle ovog događaja Hoti se oglasio na Fejsbuku rekavši da „današnji akteri teže da Кosovo ostane izolovano.

U međuvremenu, Demokratska partija Кosova osudila je napad na potpredsednika vlade Avdulaha Hotija. U reakciji se kaže da je današnji napad na kosovskog potpredsednika vlade neprihvatljiv i štetan čin za ključne političke procese kroz koje Kosovo prolazi.

Član Predsedništva Demokratskog saveza Кosova Seljim Krueziju (Selim Кrieziu), aludirao je na to da iza ovog napada stoji stranka Ramuša Haradinaja.

Sat vremena nakon što je Hoti gađan jajima član predsedništva AAK Besnik Tahiri u objavi na Fejsbuku zatražio je od Vlade Кosova da ne donosi jednostrane odluke o taksama. On je rekao da o takvim temama vezanim za Srbiju treba da postoji politički konsenzus.

Predsednica parlamenta Vjosa Osmani u reakciji kaže da se vladine odluke, uključujući takse, ne mogu zaustaviti jajima.

Sa druge strane pokret Samoopredeljenje se distancirao od napada.

Portparol Samoopredeljenja, Arljind Manjuka (Arlind Manjuka), izjavio je da stranka Aljbina Кurtija ne stoji iza napada na potpredsednika vlade Avdulaha Hotija.

„Povezanost Samoopredeljenja sa gađanjem jajima na potpredsednika Vlade, Hotija, je zlonamerna tendencija. Naši pristupi o taksama i reciprocitetu su dobro poznati i ovde nema ničeg nejasnog “, kazao je Manjuka.

Napad jajima na Hotija su osudili i pojedini ministri u kosovskoj vladi.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš