Zajev sa Kurtijem jačanju odnosa Kosova I S. Makedonije

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev primio je danas lidera "Samoopredeljenja" sa Kosova Aljbina Kurtija, sa kojim je razgovarao o budućoj saradnji i jačanju bilateralnih odnosa dve zemlje, saopštila je vlada u Skoplju.

Zajev  sa Kurtijem  jačanju  odnosa Kosova I S. Makedonije

Kako se navodi, na sastanku premijera Zaeva i lidera „Samoopredeljenja“ Kurtija „potvrđeni su izuzetno dobri odnosi dve zemlje“ i  naglašeno da su njihovo održavanje i nove inicjative za saradnju od  izuzetnog značaja i za Zapadni Balkan i za svaku zemlju u regionu pojedinačno, iz ugla zajedničkih aspiracija za članstvo u EU“.

U razgovoru su kao prioriteti izdvojeni projekti infrastruktornog povezivanja, među kojima se, osim autoputa Skoplje – Blace, izdvajaju putna povezuvanja Tetova i Prizrena, kao i dodatno formiranje kapaciteta na grančnom prelazu „Jažince“, koji će,ističe se, u velikoj meri olakšati komunikaciju građana i biznis zajednice zapadnog dela Severne Makedonije i jugozapadnog regiona Kosova.

Sastanku premijera Zorana Zaeva i i lidera „Samopredeljenja“ Aljbina Kurtija u Vladi Severne Makedonije pristvovali su poslanik njegove stranke SDSM Muhamed Zećiri i novozabrani poslanici u kosovskom parlamentu Fitore Pacoli i Ljiburn Aliu.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš