Zajednička kampanja OEBS-a i PK protiv nasilja u porodici

Misija OEBS-a i Policija Kosova započeli su danas zajedničku kampanju protiv nasilja u porodici kako bi podigli svest i pomogli da se ono efektivnije sprečava.

Zajednička kampanja OEBS-a i PK protiv nasilja u porodici

U okviru kampanje biće postavljeni bilbordi širom Kosova, a kampanja će takođe biti propraćena  i TV spotovima i debatama i biće deo obeležavanja „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“ koji se obeležava širom sveta.

Glavna poruka - „Jedan šamar je nasilje; Nasilje je zločin“ – naglašava da je nasilje u porodici i kršenje ljudskih prava i zločin, čak i ako se dešava unutar porodice. Štaviše, postoji rizik da nasilje u porodici može da eskalira. Iako može početi manjim aktima nasilja, može čak dovesti do fatalnog ishoda.

Kampanja poziva žrtve i svedoke da prijave eventualne slučajeve policiji. Takođe ima za cilj da promoviše politiku nulte tolerancije prema nasilju u porodici u svim sferama društva.

„Nasilje u porodici nastavlja da utiče na porodice, posebno žene i devojke. Moramo da vidimo snažne i dosledne akcije od pružalaca usluga. Dakle, svako ko doživljava ili je svedok nasilja treba da pozove policiju i prijavi nasilje“, rekao je Majkl Davenport, šef Misije OEBS-a na Kosovu.

„Svi možemo da imamo svoju ulogu. Bez obzira da li ste žrtva ili svedok, prijavite nasilje odmah“, dodao je on.

„Slučajevi nasilja u porodici su osetljivi slučajevi i nasilje ne prestaje bez prijave ili postupanja nadležnih organa. Policija Kosova je posvećena sprečavanju nasilja u porodici kao preduslov za snažno i zdravo društvo“, rekao je Samedin Mehmeti, generalni direktor Policije Kosova.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

Korona virus Statistika

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš