Za tri mjeseca 342 slučaja porodičnog nasilja na Kosovu

Nasilje u porodici je jedan od uznemiravajućih problema na Kosovu. Za tri mjeseca ove godine, prijavljeno je 342 slučaja nasilja, a u odnosu na prošlu godinu, broj slučajeva je u porastu.

Za tri mjeseca 342 slučaja porodičnog nasilja na Kosovu

Muškarac iz Ferizaja koristio je fizičko nasilje nad njegovom suprugom, samo zato što nije mogla da mu posluži čaj na vrijeme.

U kritičnom trenutku, žena je pripremila doručak za djecu. U međuvremenu, dok je spremala čaj za svog muža, on je uhvatio ženu za kosu i onda je udario o sudoperu.

Ovo nije jedini slučaj porodičnog nasilja. Policija svakog dana saopštava putem dnevnog izvještaja o porodičnom nasilju.

Nesuglasice su one koje dovode do fizičkih sukoba između članova porodice. Osim što muškarci fizički maltretiraju svoje supruge, često se dešavaju slučajevi kada se djeca fizički sukobljavaju sa svojim roditeljima.

61 slučaj više u odnosu na prethodnu godinu

Prema podacima policije, u prva tri mjeseca ove godine registrovano je ukupno 342 slučajeva porodičnog nasilja. Najviše u januaru, prenosi Gazeta Express.

“Januar – 2019: 123 sluačjeva porodičnog nasilja; Februar – 2019: 104 sluačjeva porodičnog nasilja. Mart – 2019: 115 sluačjeva porodičnog nasilja”, navodi se u saopštenju policije.

 

U istom periodu prošle godine, registrovano je 281 slučaj porodičnog nasilja.

Izvor: (kosovo24sata.com)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš