Vučić: Podržavam ulazak Srpske u Haradinajevu vladu

Kao predsednik Srbije podržavam ulazak Srpske liste u Vladu Kosova. Ni na koji način nisam uticao na njihovu odluku. Srpskoj poručujem da se bore za svoj narod

Vučić: Podržavam ulazak Srpske u Haradinajevu vladu

Hvala im što čuvaju Srbiju na Kosovu. Srbima na Kosovu je laknulo. Od oktobra počinje nova faza dijaloga, neophodno je institucionalizovati ga i obaviti veoma široke konsultacije. Taj dijalog bi trebalo da bude na više nivoa, kroz koncentrične krugove, ozbiljan, odgovoran, da imamo jasne ciljeve, inkluzivan i tolerantan - poručuje predsednik Srbije, Aleksandar Vučić na konferenciji za mediji u Predsedništvu Srbije koja je u toku. Potreban nam je što širi konsenzus, nemam pripremljenih zaključaka po pitanju Kosova, ističe Vučić. Tucite po meni, nemojte po narodu na Kosovo, poručuje.

"U poslednje tri-četiri godine nemamo nijednog poginulog u etničkim sukobima na Kosovu. Srbiju nikad nisam unizio, obezbedio sam da Srbi na Kosovu žive nešto lakše i da u ove četiri godine nemamo nijednog poginulog u etničkim sukobima", kazao je, takođe.

Upitao je i da li iko misli da je ikad bilo lepo kad sednem sa Tačijem, Mogerini, Ketrin Ešton? 

"Nikada nijednog lepog trenutka se ne sećam. Već imam Pavlovljev refleks, osetim mučninu kad zovu u Brisel, znam da ništa lepo neće da se dogodi", navodi Vučić.

Kritikovao je one koji kritikuju odluku Srpske liste da uđu u Haradinajevu vladu i objasnio da su oni izloženi "strašnim napadima", te da je Srbima na Kosovu "laknulo".

Vučić je doneo i odštampan program i status Samoopredeljenja i citirao delove koji ukazuju da se zalažu za veliku Albaniju. Za Kurtija je rekao da je "najveći albanski nacionalista".

Vučić je doneo i Izveštaj o pregovaračkom procesu koji će biti, kako je objasnio, dostupan javnosti.

Tokom konferencije za medije više puta se pominje "američka televizija N1".

"Rekao sam Marku da razgovara sa njima da vidi zašto je to navrat-nanos. Marko mi je rekao - šefe, mora ovako"

Upravo na pitanje ove televeizije šta se "konkretno promenilo" od perioda kada su članovi Srpske liste više puta navodili da će svaku odluku o ulasku u kosovsku vladu doneti uz konsultacije upravo sa Aleksandrom Vučićem i izjave samog Vučića da se on nije međao u odluku Srpske liste, predsednik Srbije je prvo  u šali odgovorio: "Od američke televizije očekivao sam nesto snažnije", a potom i objasnio da je u subotu bio zauzet te da je Marka Đurića zamolio da "razgovara sa njima" (Srpskom listom, prim.red.) - da vidi zašto je to "navrat nanos", "zašto se sve to dešava ovako ili onako".

Marko Đurić uživa moje puno poverenje, takođe je objasnio Vučić, jer će on "uvek učiniti sve da zaštiti srpske interese", dodajući i da je "Marko vrlo tvrd Srbin".

"I on mi je rekao, šefe, mora ovako. Ovo je jedini način da Srbi prežive," objasnio je Predsednik.

Ja sam to prihvatio imao sam poverenja i u njih i u gospodina Đurića. Imaću i ubuduće.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš