Vlasi: Nije moguće poništiti Zakon o Specijalizovanim većima

Advokat Azem Vlasi ocenjuje da nije moguće poništiti Zakon o Specijalizovanim većima (Specijalni sud za Kosovo). On smatra da pojedinici koji to pokušavaju mogu samo da pogoršaju odnose Kosova sa zemljama Kvinte.

Vlasi: Nije moguće poništiti Zakon o Specijalizovanim većima

Dobar poznavalac političkih prilika na Kosovu Azem Vlasi u izjavi za Radio Kosovo 2, program na srpskom jeizku, ističe da kosovske vlasti bespotrebno stvaraju napetu situaciju pokušavajući da Zakon o Specijalizovanim većima stave van snage. Zbog toga, kako kaže, Kosovo bi moglo da pretrpi velike posledice.

"Očigledno da oni ne razmišljaju na posledice koje Kosovo može pretrpeti. To može dovesti do teške konfrotacije sa zapadnoevropskim zemljama i sa SAD-om. Zato su zemlje Kvinte još jednom upozorile, ali ja sam uveren da Skupština Kosova neće poništiti taj Zakon koji je sama donele 2015. godine. Samo se stvaraju napetosti između Kosova i zemalja Zapadne Evrope i SAD-a", ocenjuje on.

Vlasi, koji je i advokat, napominje da Zakon o Specijalizovanim većima ne može da se ospori.

"Taj sud će profunkcionisati uskoro, ovo su samo bespotrebne igre rečima. Čelnici ponavljaju iste teze kako bi ostali dosledni onome što su rekli, ali shvatiće da su pokrenuli nešto što nije moguće. Zakon o Specijalnom sudu ne može da se stavi van snage, taj zakon ima legalnu ustavnu osnovu koju je stvorila sama Skupština Kosova", kaže Vlasi.

Države grupe Kvinte su juce još jednom izrazile duboku zabrinutost zbog tekućih napora na Kosovu da se naruši rad Specijalizovanih veća. U zajedničkom saopštenju ambasadora Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Nemačke, Francuske i Italije na Kosovu, navodi se da su Specijalizovana veća naročito važan deo posvećenosti Kosova vladavini prava i angažovanja Kosova na rešavanju zločina počinjenih na njegovom tlu.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš