Vladajuća koalicija pobedila u Severnoj Makedoniji

Prema prvim zvaničnim rezultatima Državne izborne komisije u Severnoj Makedoniji vladajuća koalicija na čelu sa SDSM vodi sa 36,78 odsto glasova.

Vladajuća koalicija pobedila u Severnoj Makedoniji

Opozicioni VMRO-DPMNE osvojio je 35,77 odsto glasova birača.

Na današnjim parlamentarnim izborima, albanska vladajuća DUI je osvojila 10,3 odsto glasova, dok opoziciona albanska stranka Alijansa za Albance 8,13 odsto glasova.

Sajt Državne izborne komisije Severne Makedonije bio je meta spoljnog hakerskog napada i to je razlog zato je kasnila objava rezultata glasanja.

Na vanrednim parlamentarnim izborima u Severnoj Makedoniji glasalo je 50,86 odsto birača, objavio je predsednik Državne izborne komisije Oliver Derkoski.

Ta izlaznost izračunata je prema još nepotpunim podacima.

Na konfenreciji za novinare on je rekao da su to podaci dobijeni nešto pre zatvaranja birališta u 21.00, sa 3.466 biračka mesta od 3.480, u svih šest izbornih jedinica.

"Do nešto pre 21.00 glasalo je 922.678 ili 50,86 odsto. Očekujemo da se taj broj malo poveća u poslednjih 15, 20 minuta", rekao je Derkoski.

U Severnoj Makedoniji su danas održani 10. po redu parlamentarni izbori, na kojima su glasači mogli da biraju izmedju 15 lista koalicija i stranaka.

Glasanje je, zbog mera zaštite birača od korona virusa kao i da bi se izbegle gužve, trajalo dva sata duže nego što je uobičajeno, od 7.00 do 21.00.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš