Vlada odobrila nove mere za suzbijanje pandemije kovid-19

Kosovska Vlada je na onlajn sastanku na osnovu preporuka Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova, resornih ministarstava, zainteresovanih strana i relevantnih stručnjaka, donela odluku o opštim i posebnim merama za kontrolu, sprečavanje i borbu protiv pandemije kovid-19, renosi Gazeta ekspres.

Vlada odobrila nove mere za suzbijanje pandemije kovid-19

Još uvek su na snazi mere obaveznog nošenja maski i ograničenja kretanja od ponoći do 5 časova ujutru.

Takođe je na snazi zabrana rada noćnih klubova, organizovanje festivala, koncerata, izleta, pokloničkih putovanja, porodičnih slavlja (venčanja, veridbi) i društvenih zabava, na celoj teritoriji Kosova.

Sahrane su dozvoljene samo uz učešće uže porodice, uz održavanje fizičke distance od 1 metra.

Ugostiteljskim objektima je dozvoljen rad od 5 do 23 časa.

„Mere za očuvanje javnog zdravlja i zaštitu od kovid-19 pokazale su se vitalnim za ograničavanje širenja pandemije. Prema nedavnim izveštajima Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova, epidemiološka situacija na Kosovu je stabilna, ali rizik ostaje jer delta soj nastavlja da dominira u našoj zemlji i u drugim zemljama u regionu“, navodi se u saopštenju kosovske Vlade.

Ističe se da su nove mere usvojene u skladu sa podacima o epidemiološkoj situaciji i preporukama Instituta za javno zdravlje, u cilju očuvanja zdravlja i sprečavanja širenja koronavirusa.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš