Vlada: Kosovo dobija pozivni broj 15. decembra

Kosovska vlada je saopštila da je posle trodnevnih pregovora u Briselu potvrđena obaveza davanja telefonskog pozivnog broja Kosovu.

Vlada: Kosovo dobija pozivni broj 15. decembra

Na sajtu vlade u Prištini navedeno je da je ovaj proces uspešno okončan uz posredovanje Evropske unije i da je potvrđeno da će u okviru sporazuma o telekomunikacijama Međunarodna unija za telekomunikacije ITU 15. decembra preneti Kosovu pozivni broj +383.

Navodi se da je ministarka za dijalog Edita Tahiri, koja je predvodila kosovsku delegaciju, rekla da će "po prvi put u istoriji Kosovo imati svoj nacionalni pozivni broj". 

U saopštenju stoji i da je Kosovo "vlasnik telefonskog pozivnog broja +383" i da će "Kosovo imati sva prava za upravljanje svojim pozivnim brojem kao sve druge države", te i da će "postojeći pozivni brojevi +381, +377, +386 biti ugašeni". 

Navodi se da je "Tahiri naglasila da će biti ugašeni svi ilegalni operateri mobilne i fiksne telefonije Srbije na Kosovu". 

Tahirijeva je, kako je navedeno, "još jednom ponovila da će svi pozivi sa Kosova prema Srbiji i obratno biti međunarodni".

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš