Vlada Kosova: Presuda Mladiću međunarodna pravda

Vlada Kosova je ocenila da presuda Ratku Mladiću na doživotni zatvor predstavlja upostavljanje međunarodne pravde i satisfakciju za žrtve u Bosni i Hercegovini, prenosi Anadolija.

U saopštenju, se kaže da Vlada i narod Kosova podsećaju svetsku javnost da je režim Slobodana Miloševića i njegovih generala i na Kosovu primenio sve oblike zločina opisanih u optužnici protiv Mladića.

Vlada je ocenila da poruka data danas u Haškom sudu treba da posluži vladama regiona da se hrabro suoče da prošlošcu i da sa više odlučnosti kažu ne etnonacionalističkim politikama i da promovišu više razumevanja za žrtve, bez obzira na njihovo poreklo, a za trajni mir i pomirenje među narodima ovog dela Evrope.

Vlada u Prištini smatra da presuda Tribunala u Hagu "treba da posluži vladama regiona za konačno otklanjanje nasilja, za rešavanje otvorenih pitanja i da usvoje smer pomirenja i priznavanja i poštovanja zajednickih vrednosti, da prihvate zajedničke evropske vrednosti i da podstaknu težnju naroda nregiona ka evropskim i evroatlantskim integracijama”.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš