Ustavni sud Kosova izbačen s dnevnog reda Konferencije u Pragu

Srbija je u sredu uspela da spreči da se pitanje prijema Ustavnog suda Kosova u Konferenciju evropskih ustavnih sudova uopšte nađe na dnevnom redu te Konferencije koja se održava u Pragu.

Ustavni sud Kosova izbačen s dnevnog reda Konferencije u Pragu

Tanjugu je u Ustavom sudu Srbije rečeno da prilikom izglasavanja dnevnog reda Konferencije ovo pitanje nije dobilo potrebnu podršku od dve trećine zemalja članica, pa je skinuto sa dnevnog reda.

Ustavni sud Kosova već godinama pokušava da uđe u Konfrenciju, ali mu to ne polazi za rukom, a nije ni juče prilikom glasanja u Krugu predsednika Konfrencije evropskih ustavnih sudova.

Ovo je, kako napominju u Ustavnom sudu Srbije, rezultat veoma izražene aktvinosti predsednice Ustavnog suda Srbije Snežane Marković i zamenika poredsenika tog suda Milana Škulića koji su u prethodnih nekoliko meseci obavili niz razgvora sa više predsednika evropskih ustavnih sudova.

Predsednica Ustavnog suda je takođe blagovremenao svim predsednicima ustavnih sudova poslala zvanično pismo u kome su izneti veoma ubedljivi pravni argumenti protiv odlučivanja o prijemu Ustavnog suda Kosova u Konteferenciju ustavnih sudova.

Argumenti su očigledno ostavili efekat i susprendovali pitanje Ustavnog suda Kosova sa dnevnog reda Konferencije koje se nastavlja danas.

Organizator ovog skupa je Ustavni sud Češke Republike.

U radu Konferencije koja se održava online učestvuju predsednica Ustavnog sudas Srbije Snežana Marković, zamenik predsednika Milan Škulić i sudija Nataša Plavšić.

Danas se održava 18. Kongres te Konferencije.

Izvor: (kosovo-online)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

Korona virus Statistika

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš