USONK ne prihvata Haradinajevu ponudu, štrajk u obrazovanju se nastavlja

Ujedinjeni sindikat obrazovanja, nauke i kulture (USONK) je odbacio ponudu premijera Ramusha Haradinaja o povećanju od 0,2 koeficijenta za nastavnike pred univerzitetskog obrazovanja, najavljujući nastavak štrajka i u narednim danima.

USONK ne prihvata Haradinajevu ponudu, štrajk u obrazovanju se nastavlja

"Poštovani članovi USONK-a i zaposleni u svim obrazovnim ustanovama, obavještavamo vas da se večeras u večernjim satima (u 19 sati) u vladinoj zgradi predsjednik sindikata Jasharaj sastao s premijerom Haradinajem i ministrom Bytyqijem gdje je dobio ponudu u pisanom obliku od premijera Haradinaja o povećanju koeficijenata za 0,2 samo za nastavnike pred univerzitetskog obrazovanja (od predškolskog do srednje škole), što je za oko 10% povećanje koeficijenta. Ova ponuda ne zadovoljava zahtjeve USONK-a, jer ponudom nije obuhvaćeno i tehničko osoblje, administrativni radnici kao i cijeli univerzitetski sistem. Obavještavamo vas da se štrajk nastavlja i u narednim danima sa nadom da će se dijalog nastavitii do ispunjenja zahtjeva članova sindikata”, navodi se u sopštenju USONK-a.

Podsjetimo, premijer Ramush Haradinaj, je nakon današnjeg sastanka s predstavnicima USONK-a, saopštio kako je vlada odlučila povećati plate za nastavnike, istodobno pozivajući USONK da prekine štrajk koji je započeo 14. januara.

Rekao je da je Vlada izdvojila 20 miliona eura godišnje za povećanja plata u obrazovanju i da su za ovo značajno povećanje plata glasale sve stranke, a podržalo ga je Ministarstvo financija.

Izvor: (info-ks.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš