Uskoro preporuka za ukidanje viza?

Premijer Kosova Isa Mustafa sastao se u Briselu sa predsednikom Evropske komisije Žan-Klod Junkerom.

Uskoro preporuka za ukidanje viza?

Uoči Mustafine posete, u sedištu Evropske komisije zvaničnici ove institucije su naglasili kako se susreti organizuju u veoma povoljnom trenutku. Naime, prema nezvaničnim izvorima, u Evropskoj komisiji sve se više govori o realnoj mogućnosti da ova institucija ubrzo izađe sa preporukom o viznoj liberalizaciji i za građane Kosova.

U saopštenju Evropske komisije stoji da je predsednik Junker priznao da je postignut napredak u procesu ispunjena kriterijuma sa mape puta i da je to bila ključna tema razgovora.

Šefa kosovkse Vlade su primili i visoka predstavnica EU za spoljnu politku i bezbednost Frederika Mogerini kao i izvstilac za Kosovo u Evropskom parlamentu Ulrike Lunaček.

Neizbežna tema u svim susretima koje je šef kosovske Vlade imao u evropskoj prestonici bio je i dijalog sa Beogradom o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije. Mustafini sagovornici su prema saznanjima podvukli da je neophodna implementacija svih sporazuma koji su postignuti u toku dijaloga,kao i da se od Kosova i Srbije očekuje nastavak konstruktivnog pristupa prema procesu.

Izvor: (rtk2)

Vezani članci

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš