„#UNMIK RUSMIK“ grafiti osvanuli u Prištini

Danas su na različitim lokacijama u Prištini osvanuli grafiti „#UNMIK RUSMIK“ preneli su kosovski mediji.

„#UNMIK RUSMIK“ grafiti osvanuli u Prištini

Ovi grafiti povezuju se sa hapšenjem ruskog državljanina, službenika UNMIK-a, u okviru akcije Kosovske policije 28. maja u Zubinom Potoku.

Mihail Krasnoščekov zadobio je teške telesne povrede glave u akciji Kosovske policije u Zubinom Potoku prošlog utorka, kada se njegovo vozilo u kojem se nalazilo, našli između barikada koje su postavili Srbi u ovom kraju.

U javnosti se nedavno pojavio snimak na kojem se vidi kako ga pripadnici Kosovske policije udaraju.

Uhapšen je pa pušten potom istog dana. U bolnici u Severnoj Mitrovici proveo je dva dana odakle je prebačen na VMA u Beograd, gde su ga obišli srpski predsednik, predsednica skupštine, ambasador Rusije u Srbiji, te predsednik ruske dume, a juče ga je posetio i šef UNMIK-a, Zahir Tanin.

Kosovska policija optužila je Krasnoščekova da je “pomagao nasilnim demonstrantima“ tako što je parkirao svoje službeno vozilo „nasred puta, ispred osumnjičenih lica i barikada”.

Krasnoščekova su kosovske vlasti proglasile personom non grata i izneli tvrdnje da je ovaj službenik UN-a, zapravo „kamuflirani špijun“.

UNNMIK je naveo da su informacije policije u suprotnosti sa onim sa čime UNMIK raspolaže, te da nijedan dokaz nije dostavljen od strane policije i vlasti. UNMIK je naveo da su nepovrediva prava imuniteta dvojice članova osoblja (povređen i uhapšen je bio i pripadnik lokalnog osoblja UNMIK-a) bila su prekršena, koji su se nalazili na redovnoj dužnosti na terenu, kao i da je prema njima upotrebljena preterana i neopravdana sila, za KoSSev je krajem prošle nedelje navela portparolka UNMIK-a, Sanam Dolatšahi (Sanam Dolatshahi).

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš