UN: 28 miliona dolara za UNMIK u 2020. godini

Ujedinjene nacije saopštile su da će budžet UNMIK-a sledeće godine iznositi 28,2 miliona dolara, ili oko 200.000 dolara više nego 2019. Povećanje sume novca namenjene misiji UN na Kosovu objašnjeno je povećanjem plata lokalnog osoblja.

UN: 28 miliona dolara za UNMIK u 2020. godini

Misija Ujedinjenih nacija na Kosovu moći će, naredne godine, da računa na nešto više novca nego ove godine, pošto je svetska organizacija predložila da se za finansiranje UNMIK-a izdvoji 28.222.900 dolara ili 0,7 odsto više nego ove godine.

UN su, takođe, saopštile da je razlika od 203.100 dolara nastala jer su povećane plate lokalnom osoblju na Kosovu, ali i da je misija uštedela oko 430.000 dolara smanjivanjem broja zaposlenih u UNMIK-u.

Svetska organizacija je navela i da će broj zaposlenih u misiji UN na Kosovu naredne godine ostati nepromenjen, odnosno da će UNMIK i dalje brojati 355 službenika, uključujući i 24 volontera.

Povećanje svote namenjene finansiranju UNMIK-a već godinama je predmet razmirica između zapadnih država sa jedne i Rusije i Kine sa druge strane, jer Vašington i London traže način da postepeno ukinu misiju koja je na Kosovu raspoređena u junu 1999. godine na osnovu rezolucije 1244 Saveta bezbednosti.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš