Ulazak na Kosovo od danas slobodan, zbog mogućih žarišta zaraze ostaje poseban nadzor

Odlukom kosovske vlade od danas je ulazak na Kosovo slobodan, nema obavezne izolacije već se obavljaju lekarske provere na prelazima, a ministar zdravlja Armend Zemaj rekao je da je trenutna situacija sa koronavirusom u okviru predviđenog postepenim ublažavanjem mera.

Ulazak na Kosovo od danas slobodan, zbog mogućih žarišta zaraze ostaje poseban nadzor

Kako je objavila Ekonomia onlajn, Zemaj je posle pojave pojedinih novih žarišta zaraze prethodnih dana, sinoć pozvao na veću brigu građana i dozvoljene aktivnosti, kako se ne bi povećao broj obolelih jer je virus još uvek aktivan.

"Zajedno sa stručnjacima Nacionalnog institute za javno zdravlje i sanitarne i zdravstvene inspekcije izvršili smo pregled trenutne situacije i stanje je normalno”, rekao je ministar i pozvao građane na oprez.

Upozorio je da treba držati distancu i održavati ličnu higijenu.

“Ovo je poruka i molba. Od poenedeljka ćemo povećati intenzitet kontrola kako ne bismo dopustili pogoršanje situacije", rekao Zemaj uoči početka novih mera i otvaranja prelaza.

"Ministarstvo zdravlja je odlučilo da slobodno kretanje bude od danas. To je naš interes. Olakšajte dolazak sunarodnika i očuvajte zdravlje. Da pomognete preduzećima i porodicama da zajedno prođu kroz ovu situaciju. Panika šteti razvoju Kosova “, rekao je Zemaj.

Direktor Nacionalnog instituza za javno zdravlje Naser Ramadani i generalni direktor Kosovske policije Rašit Kaljaj, pozvali su na oprez i najavili da će kontrola predviđenih mera biti dodatno sprovedena i ukazao na potrebu nošenja zaštitnih maski, poštovanje distance i održavanje lične higijene.

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš