Sjeverna Mitrovica

Uhapšen Marko Đurić: U gradu se čuju sirene za vazdušnu opasnost

Pripadnici interventne policije Kosova izvršili su upad u objekat Mitrovačkog dvora gdje se održavao okrugli sto političkih predstavnika Srba.

ROSU je slomio prvu blokadu i sa juga je prešao na sjever Mitrovice. Izvori portala "Indeksonline" kažu da je uhapšen Marko Đurić.

Ovo se desilo odmah nakon što je Marko Đurić počeo sastanak sa Srbima u objektu Mitrovačkog dvora.

Kako prenose srpski mediji, okruglom stolu prisustvovali su i direktor takozvane Kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije, Marko Đurić kao i generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković.

Pripadnici interventne jedinice kosovske policije priveli su danas popodne, nešto poslije 17.30 sati, Marka Đurića, javio je Tanjug. Kako nezvanično saznajemo generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković nije priveden.

Kosovska policija bacila suzvac ispred sale i u samoj sali.

Marko Đurić i generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković stigli su danas u Sjevernu Mitrovicu, uprkos zabrani ulaska na Kosovo.

Oni su se u zgradi Mitrovačkog dvora priključili učesnicima okruglog stola koji se u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu danas održava u Sjevernoj Mitrovici.

Naime, ranije danas je javljeno da su institucije Kosova saopštili su da Đuriću i Selakoviću nije dozvoljen ulazak na Kosovo i da će, ako to pokušaju, biti uhapšeni.

Ministar Vladan Vukosavljević tvrdi da je i njemu zabranjen ulazak, što kosovska policija negira.

Portparolka visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost, Maja Kocijančič je, povodom dešavanja na Kosovu, podsjetila strane da se moraju pridržavati sporazuma o posjetama zvaničnika koji već postoji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je za večeras u 19.30 Sjednicu savjeta za nacionalnu bezbjednost Srbije.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš