Vlada uvela nove mere protiv Kovida 19

Ugostitelji na Kosovu od stutra mogu da rade do 22 sata

Na današnjoj sednici Vlade Kosova odlučeno je da se ugostiteljima na Kosovu od sutra omogući da rade do 22 sata uveče, a kada je u pitanju dostava hrane, oni koji budu imali posebne dozvole moći će to da rade i nakon 22.30 časova.

Ugostitelji na Kosovu  od stutra mogu da rade do 22 sata

Na istoj sednici Vlade je donet zaključak da ostane na snazi zabrana kretanja u periodu od 22.30 do 05.00 časova ujutru.

„Ova zabrana kretanja se ne odnosi na hitne slučajeve, zatim za zdravstvene radnike, osoblje zaduženo za bezbednost građana i operatere koji izvode javne radove i usluge. Ograničenje kretanja ne važi ni za ekonomske operateri koji obezbeđuju funkcionisanje lanca snabdevanja (uključujući prevoz robe / usluga), ali pod uslovom da im je data posebna dozvola iz EDI sistema Poreske uprave Kosova“, navodi se u odluci Vlade Kosova.

Kada je reč o obrazovanju odlučeno je da „javne i privatne institucije svih nivoa obrazovanja nastavljaju predavanja u skladu sa relevantnim smernicama za obrazovni sektor“.

Takođe,  zabranjeno je svim privatnim i javnim institucijama svih nivoa obrazovanja da organizuju vannastavne aktivnosti, kao što su ekskurzije, grupne šetnje ili studentske zabave.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš