"Ubicu Ivanovića ne treba tražiti među Albancima"

Kosovski ambasador u Austriji Sami Ukeli tvrdi da ubistvo Olivera Ivanovića ne može biti pripisano kosovskim Albancima.

"Ubicu Ivanovića ne treba tražiti među Albancima"

Prema njegovim rečima, na severu Kosova postoje bezbednosni nedostaci.

Ukeli je, u intervjuu austrijskoj agenciji APA, rekao da ubistvo Ivanovića, koji je, kako je kazao, sarađivao sa kosovskim vlastima, ostavlja "veliku rupu" koju će biti jako teško popuniti.

Činjenica je da na severu Kosova, gde je udeo Srba u kosovskoj policiji veliki, postoje bezbednosni nedostaci. Istovremeno je, prema njegovim rečima, Ivanović javno govorio da se oseća praćenim, a nije tražio od policije zaštitu. 

"Kosovskim Albancima se ovaj zločin ne može pripisati“, uveren je Ukeli. 

Ukeli nema razumevanja za to što pet države EU nisu priznale. „Oni znaju kako je nastalo Kosovo“, rekao je, a posebne kritike je uputio na račun Španije, za koju kaže da ne treba Kosovo da poredi sa Katalonijom. 

"Španija nije imala Miloševića, nije bilo ubistava ili deportacija. To se uopšte ne može porediti", smatra Ukeli. On je ukazao na to da je zadovoljan zato što je Kosovo do sada priznalo 116 država i najavljuje da će Priština biti zadovoljna tek kada bude pristupila UN, za šta je potrebna dvotrećinska većina, odnosno priznanje od 130 država sveta. 

Pozdravio je donošenje Strategije za proširenje EU zemljama Zapadnog Bakana i oceniio da je dobro i važno za sve što je, kako kaže, Brisel jasno stavio do znanja da se konflikti u regionu moraju rešiti pre pristupanja.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš