U sledećoj Vladi Kosova 12 ministarstava

Predstavnici pokreta "Samoopredeljenje" i Demokratskog saveza Kosova nastavili su usaglašavanje stavova o budućoj kosovskoj vladi i istakli da su se dogovorili da ona ima 12 ministarstava.

U sledećoj Vladi Kosova 12 ministarstava

"Konkretno, razgovarali smo o formatu vlade, o 12 ministarstava, kako će da izgleda i kako će da radi u prvim danima na vlasti. Naredni sastanak je u ponedeljak u 15 sati u kancelarijama DSK-a, a svaka tri dana biće sastanaka stranaka", rekao je predstavnik DSK Ljumir Abidžiku nakon susreta stranačkih radnih grupa u Prištini.

Najavio je da je na sastanku o usaglašavanju programa dveju stranaka, dogovoreno da na sledećem susretu budu razmatrani ekonomski razvoj i spoljna politika.

O osobama koje će upravljati ministarstvima i dijalogu sa Beogradom, razgovaraće lideri stranaka, rekao je Abidžiku.

Upitan da li će Srpska lista biti deo buduće vlade,  rekao je da ne prihvataju nikakvo uslovljavanje.

"Nismo razgovarali o tome. Bez sumnje ćemo implementirati Ustav Kosova, ali ni od koga ne prihvatamo nikakvo uslovljavanje", naveo je Abidžiku.

"Samoopredeljenje" i Demokratski savez Kosova, prema preliminarnim razultatima, dobili su na parlamentarnim izborima 6. oktobra polovinu glasova birača i, ako ti rezultati budu konačni, imaće većinu da formiraju vladu.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš