Tužilaštvo: Osumnjičeni za napad na dvojicu Srba istog dana pucao pet puta u vazduh zbog gužve u saobraćaju

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu zatražilo je od Osnovnog suda u tom gradu određivanje jednomesečnog pritvora osumnjičenom za ranjavanje dečaka i momka srpske nacionalnosti kod Štrpca, navodeći da je osumnjičeni sat vremena pre toga na Brezovici zbog gužve u saobraćaju pucao pet puta u vazduh, prenosi Reporteri.

Tužilaštvo: Osumnjičeni za napad na dvojicu Srba istog dana pucao pet puta u vazduh zbog gužve u saobraćaju

Navodeći da se radi o krivičnom delu „teškog ubistva u pokušaju“, pošto je, kako dodaju, ranjavanje usledilo posle verbalne svađe, prenosi Reporteri.Tužilaštvo ističe da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 6. januara, oko 14 časova, u selu Gotovuša, na teritoriji opštine Štrpce, namerno pokušao da oduzme život dečaku i momku.

Tužilaštvo navodi da je posle verbalne svađe osumnjičeni izvadio revolver marke „mosberg” i dva puta pucao.

"Usled pucnjave oni su zadobili telesne povrede, zbog kojih su upućeni, najpre, u Dom zdravlja u Štrpcu, a zatim u bolnicu u Gračanici. Time je, prema Krivičnom zakoniku, osumnjičeni izvršio krivično delo „teško ubistvo u pokušaju“, navode iz Tužilaštva.

Takođe, prema Tužilaštvu osumnjičeni je počinio i krivično delo „upotreba opasnog oružja ili alata“.

"Isto tako, pošto je pre ranjavanja mladih Srba, oko 13 časova, na Brezovici, pucao pet puta u vazduh, nakon što nije mogao da prodje vozilom marke „golf“ zbog gužve, on je, prema Tužilaštvu, počinio i krivično delo „izazivanja opšte opasnosti“, navode iz Tužilaštva.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš