Tramp čestitao Dan nezavisnosti Kosova

Predsednik SAD Donald Tramp uputio je pismo predsedniku Kosova Hašimu Tačiju povodom godišnjice proglašenja nezavisnosti.

Tramp čestitao Dan nezavisnosti Kosova

,,U ime Sjedinjenih Američkih Država, zadovoljstvo mi je da čestitam kosovskom narodu Dan nezavisnosti, 17. februar.", stoji na sajtu Predsednika Kosova.

“Partnerstvo između naše dve države oslanja se na zajedničke vrednosti i interese. Budućnost suverenog, multietničkog i demokratskog Kosova zasnovana je na stabilnom regionu Balkana, prosperitetnom i u potpunosti integrisanom u međunarodnu zajednicu“, navodi se u saopštenju.

SAD su sa građanima Kosova proslavile osvajanje “istorijske zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Brazilu, kao i debi reprezentacije Kosova na utakmicama pod okriljem Međunarodnog fudbalskog saveza (FIFA)“, navedeno je u pismu koje je upućeno predsedniku Kosova.

,,Srdačno očekujemo nastavak naše široke i duboke saradnje, usredsređeni na podršku povećanju demokratskog i privrednog razvoja, jačanju vladavine prava na Kosovu, rešavanju sporova sa susedima, kao i u borbi protiv nasilnog ekstremizma i stranih boraca terorista", navodi se na kraju saopštenja.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš