Thaci: Vučić dobro zna da ne može vojskom na Kosovo

Predsjednik Kosova Hashim Thaci izjavio je da je odluka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da podigne nivo borbene gotovosti Vojske Srbije populistička i za unutrašnju upotrebu.

Thaci: Vučić dobro zna da ne može vojskom na Kosovo

“Predsjednik Srbije dobro zna da ne može da krene prema Kosovu. To je nešto nemoguće i nezamislivo i on je sam ubjeđen u to, ali za svaki slučaj institucije Kosova, uključujući i Bezbjednosne snage Kosova su u stanju pripravnosti. Populističke izjave nisu pretnje za rat, već za unutrašnju upotrebu da se dobije što veća simpatija u Srbiji”, kazao je Thaci.

Tači je nakon sednice Saveza za nacionalnu bezbednost Kosova rekao da je u jutrošnjoj akciji kosovske policije na severu uhapšen i jedan Rus za kojeg je naveo da je bio “maskiran statusom diplomate” i da je imao za cilj da ometa policiju.

Zamjenik premijera Kosova Fatmir Ljimaj izjavio je da akcije Policije Kosova imaju za cilj udarac mreži organizovanog kriminala, u koju su bili uključeni i neki policijski zvaničnici.

“Danas je policija Kosova imala akciju u nekim regionima, uključujući i opštine Zvečan, Zubin Potok, Sjevernu Mitrovicu, Južnu Mitrovicu, Srbicu i Glogovac. Akcija ima za cilj udarac mreži organizovanog kriminala u koji su bili uključeni i neki policijski zvaničnici”, napisao je Ljimaj.

Institucije Kosova su, prema njegovim riječima, opredijeljene da se bore protiv organizovanog kriminala na cijeloj teritoriji Kosova.

“Pozivam građane da sačuvaju mir, dok ranjenim policajcima želim brzo ozdravljenje”, napisao je Ljimaj.

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš