“Thaçi u Davosu bio nepoželjan”

Opozicioni Demokratski savjet Kosova (DSK) kritikovao je prisustvo kosovskog predsjednika Hashima Thaçija na Svijetskom ekonomsko forumu u Davosu.

“Thaçi u Davosu bio nepoželjan”

Kako kažu bilo je očigledno da on tamo – nije dobrodošao.

Poslanik DSK Lumir Abdixhiku kaže da je Thaçi suviše vrijemena proveo šetajući hodnicima sa predsjednikom kosovskog parlamenta Kadrijem Veselejim i svojim savjeticima i da je zapravo bio “primer lidera izolovane države”.

“Kosovo je tamo bilo izolovana država sa još izolovanijim liderima. Besciljne šetnje predsjednika, na skupu kojem prisustvuje mnogo značajnih svetskih lidera, najbolje svedoči da (Thaçi) nije poželjan za susrete sa kosovskim saveznicima”, rekao je Abdixhiku, prenela je prištinska “Gazeta Express”.

Prema njegovim riječima, očito je da predsjednik Thaçi i predsjedavajući parlamenta Kadri Veseli “više nisu u stanju da grade bilo kakve odnose ili međudržavne kontakte, jer su izolovani od zapadnih zemalja”.

Abixhiku kaže da je pokušaj “akrobacije” sa ukidanjem Specijalnog suda naveo predstavnike međunarodne zajednice da izoluju kosovske lidere.

“Jedini putevi kojima će oni moći od sada da se kreću su regionalnog karaktera”, rekao je.

Thaçi se, inače, sastao sa liderima država Zapadnog Balkana i nekim predstavnicima EU, koji često borave na Kosovu.

Na fotografijama na njegovoj Facebook stranici viđen je kako razgovara sa svojim savjetnikom, dok ostali lideri koriste priliku da razgovaraju sa investitorima, piše Gazeta express.

Izvor: (kosovo24sata.com)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš