Thaçi o Specijalnom sudu: Nisam se plašio tokom rata, ne plašim se ni sada

“Nisam se plašio tokom rata i sada se ne plašim. Preživeo sam rat i vjerujem da ću preživeti ovo” – ovako je sinoć o Specijalnom sudu za ratne zločine na Kosovu govorio kosovski predsjednik, Hashim Thaçi.

Thaçi o Specijalnom sudu: Nisam se plašio tokom rata, ne plašim se ni sada

“Nemamo šta da krijemo od Specijalnog suda,” rekao je on na pitanje da li očekuje da će protiv njega biti podignuta optužnica, u emisiji “Pressing” televizije “7” portala Gazeta Express.

Na pitanje da li su ga intervjuisali istražitelji Specijalnog suda, Thaçi je kratko odgovorio “Ne!”.

Naveo je i da ne zna kada će da budu podignute prve optužnice.

“Mi nemamo informacije o podnošenju optužnica. Sve što je izjavljivano bila je čista spekulacija” – rekao je on, govoreći o medijskim izveštajima da će da bude jedan od optuženih za svoju ulogu u OVK tokom i nakon rata na Kosovu.

U istoj emisiji Thaçi je govorio i o nedavnom hapšenju šestorice turskih državljana na Kosovu, zbog navodnih veza sa pokretom Gulen.

Iako je prethodno rekao da su oni predstavljali opasnost po bezbjednost, sada je naveo da je njihova deportacija bila pogrešna, prenosi Express.

“Ovaj proces nije trebalo da se dogodi pod bilo kojim okolnostima. Akcija protiv njih bila je pogrešna. Relevantni mehanizmi bi trebalo detaljno da objasne šta se dogodilo sa deportacijom Turaka,” rekao je Thaçi.

Komentarisao je i ranije izjave turskog predsjednika, Redžepa Tajipa Erdogana, o kosovskom premijeru Ramushu Haradinaju, kojeg je turski predsjednik, kako su preneli mediji, kritikovao zbog smene kosovskog ministra unutrašnjih poslova i direktora Kosovske obaveštajne agencije koji su, tvrdi Haradinaj, bez njegove dozvole deportovali turske državljane sa Kosova.

“Ne slažem se sa mišljenjima upućenim kosovskom rukovodstvu. Kosovo nije mesto ni za Gulenizam, ni za Erdoganizam,” kazao je Thaçi.

Izvor: (kosovo24sata.com)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš