Thaçi o kampanji ” Kosovo je Srbija”: Kosovo je nezavisno

Predsednik Kosova Hashim Thaçi potvrdio je pred odlazak na forum u Bratislavi, da se neće odvojeno sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ali da će se razgovarati o dijalogu Kosova i Srbije u okviru panela.

Thaçi o kampanji ” Kosovo je Srbija”: Kosovo je nezavisno

Bezbednosni forum u glavnom gradu Slovačke biće prilika da se razgovara o dijalogu Kosova i Srbije, ali i da se predstave dostignuća Kosova.

“Razgovaraćemo o mogućnosti da se postigne konačni istorijski sporazum. Biće to veoma teška debata, čak i sa predsednikom Srbije Vučićem, znajući naše velike razlike u stavovima. Jasno ćemo ponoviti da dijalog Kosova i Srbije treba nastaviti bezuslovno, jer nećemo prihvatiti uslovljavanje Srbije za nastavak dijaloga”, rekao je Thaçi.

Predsednik Thaçi je ponovio da takse na uvoz srpske robe neće biti ukinute sve dok Srbija ne prizna Kosovo. Dok je komentarišući kampanju ispisivanja na novčanicama “Kosovo je Srbija” koju je podržao srpski ministar Ivica Dačić, predsednik Kosova poručuje da je realnost nezavisnog Kosova univerzalno poznata.

“Ne gubite vreme na tu kampanju. Kosovo je najmanje zainteresovano za takve ljude koji su prevaziđeni i bez ikakvog uticaja u Srbiji, tako je bolje. Kosovo je slobodna i nezavisna država, domovina svih njenih građana. Srbija je proruski komšija koji se suočava sa Kosovom”, rekao je on.

Thaçi je takođe ponovio da se zalaže za, kako je rekao, ispravljanje istorijske nepravde u vidu pripajanja tri opštine na jugu Srbije Kosovu.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš