Testni lijek koji je u pripravi za COVID19 na bazi čurekota

Pandemija korona virusa je iz temelja promjenila život ljudske civilizacije. Gotovo dvije miljarde ljudi se nalazi u nekom obliku izolacije. Zdravstveni sistemi su u kolapsu čak i kod najrazvijenijih nacija.

Testni lijek koji je u pripravi za COVID19 na bazi čurekota

Naučnici i zdravstvene institucije ubrzano rade na pronalaženju i testiranju vakcine za ovaj virus.

Ponukani Facebook statusom Nejre Nezo stupili smo u kontakt sa njom i razgovarali o tome kako čurekot može biti korišten za lijekove protiv oboljenja od korona virusa.

Nejra Nezo je završila studij genetike i bioinžinjeringa na Internacionalnom Univerzitetu u Sarajevu gdje je diplomirala 2015. godine.

“Poslije okončanja studija sam se posvetila porodičnom životu, ali moja potraga za naukom i novim otkrićima nije prestala. Iz istog razloga, odlučila sam da nastavim master studije baš u jeku ove pandemije koja nas je zahvatila. Trenutno se istraživanjima fokusiram na mikrobiologiju i virusologiju, što je još jedan razlog da se dublje zainteresujem za tematiku COVID19 virusa, obzirom da smo sličnu epidemiju imali i sa SARS virusom 2003. godine,” kaže u izjavi za portal Akos.ba Nejra Nezo.

Poslanikova medicina je izvor inspiracije za mnoge naučnike koji svoja istraživanja usmjeravaju prema riječima i praksi Poslanika, a.s.

“Obzirom da sve u životu percipiram kroz prizmu vjere, tako me je uvijek interesovala Poslanikova medicina i njena primjena u savremenoj medicini i tehnologiji. Čurekot je jedan od lijekova za koji je rečeno u hadisu da liječi sve bolesti osim smrti. Samim tim sam se još za vrijeme studija bavila istraživanjem Nigella Sative i njenim utjecajem na borbu protiv različitih bolesti. Medicinski je dokazano u mnogo eksperimenata koliko je čurekot učinkovit u borbi protiv raznih bolesti. U medicini se koristi za liječenje bolesti poput reumatidnog artritisa, astme, dijabetesa, te digestivnih bolesti. Konkretno thymoquinone o kojem je riječ ima pozitivan učinak na sve oblike respiratornih bolesti, poput bronhitisa i kašlja, pa tako, nadamo se, i u borbi protiv Corona virusa. Još jednom je savremena medicina dokazala da je Poslanikova medicina najbolja medicina,” poručila je Nejra na kraju razgovora.

Nejra savjetuje da čurekot se ne bi trebao koristiti u trudnoći i kod pacijenata sa transplantima obzirom da mu je cilj da odbaci strano tijelo iz organizma. Također, ukoliko imate neku hroničnu bolest najbolje da se prije upotrebe posavjetujete s vašim ljekarom.

Nema prepreke da ga majka koristi tokom dojenja, a na taj način će i beba dobiti imunitet. S druge strane, zbog jakog djelovanja ulje čurekota nije preporučeno za malu djecu koja još nemaju u potpunosti razvijen imunološki sistem.

Na portalu Akos.ba već smo ranije pisali o preventivnoj ulozi produkata od na bazi čurekuta.

Izvor: (.novihorizonti.ba)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš