Telja: Kazne za vozače sa srpskim tablicama od 8. oktobra ako nemaju stikere

Do 8. oktobra građani Kosova koji imaju vozila sa srpskim registarskim oznakama i koji saobraćaju unutar Kosova moraju da obezbede nalepnice koje će postaviti preko državnih simbola na tablicama, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova, prenosi Ekonomija onlajn.

Telja: Kazne za vozače sa srpskim tablicama od 8. oktobra ako nemaju stikere

Jeta Telja, šef kabineta i viši politički savetnik ministra unutrašnjih poslova Kosova Dželjalja Svečlje, u intervjuu za Radio Slobodna Evropa rekla je da će od 8. oktobra vlasnici vozila sa srpskim tablicama i simbolima bez nalepnica, biti sankcionisani u skladu sa zakonom.

"Od petka, 8. oktobra, svako ko se zatekne na teritoriji Kosova bez nalepnice, biće kažnjen novčano prema Zakonu o saobraćaju", rekla je Telja.

Međutim, zvaničnici Ministarstva unutrašnjih poslova i policija nisu objavili kolika će biti kazna za vozače koji voze sa srpskim tablicama i bez nalepnica.

Telja objašnjava da građani Kosova koji imaju vozila sa srpskim tablicama mogu da obezbede stikere na dva načina.

"Snabdevanje nalepnicama moguće je na 13 prelaza, a oni koji su na Kosovu mogu da se jave u sve centre u kojima se obavlja registracija vozila", naglasila je Telja.

Kosovske vlasti saopštile su da su tablice sa skraćenicama gradova na Kosovu, koje izdaju vlasti u Srbiji, nezakonite i da će se njihovim slučajem pozabaviti tim sastavljen od zvaničnika Evropske unije, Prištine i Beograda kako bi se pronašlo rešenje. Međutim, kako je izjavio zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi na današnjoj sednici Skupštine Kosova pravilo stikera primenjivaće se i na ove tablice.

"Prvi put se sporazumom (od 30. septembra) ove registarske tablice tretiraju kao ilegalne, kao registarske tablice države koju ne priznajemo, pa ih zato prekrivamo nalepnicama. Ove registarske tablice nisu pokrivene nalepnicama u Srbiji, već na Kosovu i uz dogovor na šest meseci", rekao je Bisljimi.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš