Telekomu Srbije dozvola za rad na Kosovu

Na današnjoj sednici Vlada Kosova saglasila se da se Telekomovom MTS-u izda "privremena i ograničena dozvola" za rad koja bi, stupila na snagu od trenutka kada Prištini bude odobren pozivni broj 383

Telekomu Srbije dozvola za rad na Kosovu
Kosovska vlada saglasna je i da se Telekomovom MTS-u izda "privremena i ogranicena dozvola" za rad koja bi,  kada se Prištini odobri pozivni broj 383. Kosovski ministar za ekonomski razvoj Bljerand Staviljeci je rekao da je početak rada ovog operatera u skladu sa tehničkim pregovorima koji su vođeni u Briselu.
Premijer Mustafa je na današnjoj sednici Vlade predstavio i inicijativu zamenika premijera i ministra kulture, omladine i sporta Kujtima Šalje da 2016. godina na Kosovu bude godina Majke Tereze, sa čime se vladin kabinet jednoglasno složio.

To će nam pomoći u afirmaciji čovečanstava, promociji razumevanja, promociji fer i dobrih onosa i na kraju mira i dostojanstava na Kosovu., rekao je Mustafa.

Vlada je razmotrila i usvojila zakonodavni program za 2016. Koji uključuje izradu i usvajanje nacrta novih 87 i dopunama o izmeni starih zakona. Usvojena je i odluka o formiranju odbora za strateško planiranje, kojim će predsedavati premijer Isa Mustafa.  

U skladu sa članom  5  Uredbe 13/2013. Za pravne usluge  vlade,pravna kancelarija  u okviru  kancelarije premijera je koordinirala ceo proces resornog ministarstva i relevantnih ucesnika  I  pripremila verziju  program projekata zakonodavstva za 2016 godinu., rekao je Kujtim Šalja zamenik premijera.

Na današnjoj sednici je takođe prestavljen izveštaj prihoda I rashoda u prethodnoj godini, stoga ostvareni prihod iznosi 1 milijardu I 452 ,miliona, a rashod 1 milijardu i 553 miliona evra što je za 5, 7 odsto vise u odnosu na 2014. Od srpskih predstavnika u Vladi Kosova današnjoj sednici prisustvovao je minister za zajednice I povratak Dalibor Jevtić. Za srpske medije ni ovoga puta nije bio obezbeđen prevod. 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš