Tanin: Zabrinut zbog revizionizma, nepristrasno pravosuđe imperativ

Šef misije UN na Kosovu (UNMIK), Zahir Tanin, izrazio je danas „ozbiljnu zabrinutost zbog pokušaja da se iskrive bolni istorijski događaji“. Pored toga, poručuje da je „nezavisno pravosuđe bez političke ili etničke pristrasnosti imperativ“ naglašavajući potrebu za postizanjem ravnoteže između slobode govora i političke odgovornosti.

Tanin: Zabrinut zbog revizionizma, nepristrasno pravosuđe imperativ

Tanin je u saopštenju za javnost podsetio na „vrhovni značaj prava na slobodu mišljenja i izražavanja kao što je predviđeno članom 19 Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima“, ali i dodao „da ovo moćno pravo ne bi trebalo da bude u suprotnosti sa političkom odgovornošću zvaničnika da podstiču diskurs koji podstiče međusobno poverenje i poštovanje“.

U četvrtak je bivši ministar administracije i lokalne samouprave u Vladi Kosova i funkcioner Srpske liste, Ivan Todosijević, osuđen prvostepenom odlukom Osnovnog suda u Prištini, na 2 godine zatvora zbog „podsticanja na nacionalnu, rasnu, versku mržnju, nemir ili netoleranciju“, a zbog izjave u kojoj je, između ostalog, naveo da je „Račak izmišljen“.

Izvor: (Kossev.info)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš