Tahiri: Vučić pokazao lažnu dokumentaciju u vezi sa istragom o ubistvu Ivanovića

Ministar pravde Kosova Abeljard Tahiri izjavio je da je dokumentacija koju je pokazao predsednik Srbije Aleksandar Vučić u vezi sa istragom o ubistvu Olivera Ivanovića "lažna" i da on "pokušava da manipuliše procesom", preneo je portal KoSSev.

Tahiri: Vučić pokazao lažnu dokumentaciju u vezi sa istragom o ubistvu Ivanovića

"Predsednik Srbije štiti čoveka koji treba da se nađe pred licem pravde na Kosovu, a što se tiče dokumentacije koju srpski mediji prikazuju, to je samo pokušaj manipulacije javnosti. Mi još jednom pozivamo dapredsednik Srbije preda osobu koja se sumnjiči za ubistvo Ivanovića, a ne da ga štiti", javlja Klan Kosova.

Tahiri je dodao i da je saradnja sa srpskim organima prekinuta upravo zbog toga što srpska strana "štiti osumnjičene" i dodao da se radi o "lažnoj dokumentaciji", prenela je Gazeta ekspres.

"On već manipuliše procesom uz lažnu dokumentaciju", rekao je Tahiri.

Vučić je juče na konferenciji za novinare pokazao dokument koji, kako je rekao, predstavlja zahtev kosovskog tužilaštva za produžetak pritvora dvojici osumnjičenih za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, Marku Rošiću i Nedeljku Spasojeviću.

Prema rečima Vučića, taj dokument u kom su sadržane i informacije o detaljima iskaza Rade Trajković datog tužilaštvu, dokaz su da je upravo njeno svedočenje bilo presudno za donošenje odluke o produžetku pritvora Rošiću i Spasojeviću.

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš