Tahiri: Vučić nalogodavac, Radoičić izvršilac

Pravna saradnja Beograda i Prištine u slučaju ubistva Olivera Ivanovića „zaglavljena je onog trenutka kada su sve osnovane sumnje dovele do Milana Radoičića kao glavnog osumnjičenog za smrtonosni atentat

Tahiri: Vučić nalogodavac, Radoičić izvršilac

„Umesto saradnje i stavljanja pred zakon kao glavnog osumnjičenog, on je amnestiran od strane predsednika Aleksandra Vučića. Nema nijednog racionalnog objašnjenja osim činjenice da između Vučića i Radoičića postoji jedan takav odnos nalogodavca i izvršioca“, saopštio je danas šokantne tvrdnje kosovski ministar pravde Abeljard Tahiri.

Samo dan pred obeležavanje 14-meseci od ubistva lidera GI SDP i jednog od najznačajnijih srpskih lidera sa Kosova, Olivera Ivanovića, međusobne optužbe srpskih i kosovskih zvaničnika o umešanosti i odgovornosti za izostanak rezultata u istazi o ubistvu Olivera Ivanovića, ne samo da su se intenzivirale, već su se podigle i na novi nivo – direktnu prozivku jedni na račun drugih za nalogodavca i izvršioca.

„Naši zahtevi prema srpskim zvaničnicima za pravnu saradnju u slučaju Ivanović zaglavljeni su u onom trenutku kada su sve osnovane sumnje dovele Milana Radoičića kao glavnog osumnjičenog za smrtonosni atentat koji je državljanina i političara Republike Kosovo, Olivera Ivanovića koštao života.

Umesto saradnje i stavljanja ped zakonim kao glavnog osumnjičenog, on je amnestiran od strane predsednika Aleksandra Vučića. Nema nijednog racionalnog objašnjenja osim činjenice da između Vučića i Radoičića postoji jedan takav odnos nalogodavca i izvršioca. Građani Kosova, a posebno oni srpske zajednice treba da budu sigurni da će pravda pre ili kasnije dovesti pred odgovornost počinioca ovog zločina i neće biti režima koji će amnestirati činjeničnu istinu. Ivanovic je bio građanin Republike Kosovo, za rasvetljavanje čijeg slučaja naše institucije se neće zaustaviti do kraja“, objavio je Tahiri na svom Fejsbuk nalogu.

Ova optužba dolazi nakon sinoćnje optužbe predsednika Tačija da „iza ubistva bivšeg srpskog lidera Olivera Ivanovića stoji šef mafije na Severu, Milan Radoičić“, kako je prenela Gazeta Metro.

Međutim, povodom ovih šokantnih navoda političkih predstavnika u Prištini i Beogradu, još uvek se nisu oglasila nadležna tužilaštva. Kao i dosad, o eventualnom napretku u istrazi, i ovog puta javnost obaveštavaju politički predstavnici, ne i nadležne institucije.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš