Tahiri traži da EU zaustavi voz Beograd - Mitrovica

Ministarka za dijalog u Vladi Kosova, Edita Tahiri zatražila je od EU da zaustavi "ilegalni voz", koji Srbija planira da uspostavi na relaciji Beograd-Severna Mitrovica, prenosi Anadolija.

Tahiri traži da EU zaustavi voz Beograd - Mitrovica

Tahiri je ocenila da je reč o još jednoj provokaciji u nizu s ciljem destabilizacije situacije na Kosovu, koja je u suprotnosti sa “duhom dijaloga u Briselu za normalizaciju susedskih odnosa između dve države”.

Ministarka za dijalog je ocenila da za sutra najavljeno uspostavljanje "ilegalne linije Beograd – Mitrovica predstavlja agresivno mešanje u državni suverenitet Kosova" i još jedan dokaz da Srbija želi da destabilizuje Kosovo, saopšteno je iz Vlade Kosova.

Ona je istakla da Srbija postaje opasnost za mir i stabilnost regiona i međunarodni faktor treba da zaustavi Srbiju.

Kancelarija za Kosovo u Vladi Srbije najavila je da 14. januara, na “srpsku Novu godinu”, kreće promotivna železnička linija na releciji Beograd-Severna Mitrovica, koja ne funkcioniše od 1999. godine.

Voz predviđen za tu relaciju je stigao iz Rusije i spolja je u bojama zastave Srbije po kojem su ispisana imena pravoslanih crkava i manastira na Kosovu, dok je unutrašnjost voza ukrašena motivima kulturnog i duhovnog nasleđa Srba sa Kosova.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš