Tači:Zemlje Kvinte da ne tolerišu mešanje u izbore na Kosovu

Predsednik Kosova, Hašim Tači, dočekao je danas ambasadore zemalja Kvinte, SAD-a, Velike Britanije, Francuske, Nemačke i Italije, kao i šeficu Kancelarije EU na Kosovu Natalijom Apostolovom, sa kojima je razgovarao o pripremama za izbore na Kosovu. Sastanku su prisustvovali i predsednica CIK-a, Valdete Daka i generalni direktor Policije Kosova, Špend Mađuni.

Tači:Zemlje Kvinte da ne tolerišu mešanje u izbore na Kosovu

Tači je istakao da su svi koncentrisani na to da izbori 11. juna budu demokratski, slobodni i da prođu bez ijednog incidenta. I dodao da je siguran da će izbori proteći dobro, međutim, kako je kazao „ostaje briga o zastrašivanju i pretnjama“ srpskih građana na Kosovu od eksponenata Srbije.

„I dalje smo zabrinuti zbog zastrašivanja i pretnji građanima, posebno u severnom delu Kosova, da ne glasaju slobodno“, rekao je Tači.  

Predsedni Kosova tražio je od zemalja Kvinte da daju na znanje organima Srbije da se neće tolerisati mešanje u unutrašnja pitanja Kosova.

„Pozivam da pošaljete jasnu poruku organima Srbije da ne zastrašuju i ne prete srpskim građanima na Kosovu, kao ni da ih ometaju da slobodno izraze njihovu političku volju“, rekao je Tači na sastanku.

“Ovaj pokušaj da se umeša u unutrašnja pitanja naše zemlje prevazilazi okvire izborne trke i postaje ugrožavanje integriteta naše države i sigurnosti naših građana“, dodao je Tači.

Predsednica CIK-a, Valjdete Daka je rekla da je CIK izvršio sve pripreme kako bi izbori bili pravični. Dok je generalni direktor PK-a, Maxhuni je istakao da Policija Kosova sarađuje i sa EULEX-om i sa KFOR-om kako bi se garantovala bezbednost svim građanima na dan izbora.  

Predsednik Kosova Hašim Tači zahvalio se CIK-u, PK i OEBS-u, medijima, civilnom društvu, EU i posmatračima iz EU i EP koji čine sve kako bi garantovali pravičan i uspešan izborni proces.  

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš