Tači: Vlada u prvih 10 dana jula

Predsednik Kosova Hasim Tači izjavio je da veruje da će Kosovo imati institucije u prvih 10 dana juna, kredibilne, stabilne, multietničke institucije sa jasnom evroatlanskom orijentacijom

Tači: Vlada u prvih 10 dana jula

ači je za RTK rekao da će mandat za formiranje nove vlade dati nakon konacnih rezultata CIK-a.

“Treba čekati na potvrdjene rezultate izbora, to je tehničko pitanje ali sam mišljenja da će ovaj proces biti poštovan od svih. Kome pripada mandat je odredjeno voljom i slobodnim glasom samih gradjana Kosova” rekao je on.

Predsednik je rekao da će poštovati ustav, zakone i sve procedure koje su potrebne za davanje mandata o stvaranju nove vlade Kosova, koji pripadaju pobednickoj koaliciji.

“Želim da verujem da ćemo ubrzo imati nove institucije u prvih 10 dana juna. Nadam se i verujem da će te institucije biti kredibilne, multietničke i sa jasnom evroatlanskom orijentacijom” rekao je Tači.

Predsednik Tači je rekao da se neće ponoviti situacija koja je bila nakon prošlih parlamentarnih izbora kada je Vlada bila formirana nakon 180 dana.

“Nadam se da ćemo imati mudrost i flasibilnost, kao i komunikaciju širokog političkog spektra u stvaranju institucija” rekao je Tači.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš