Tači: Srbija naoružava Srbe na severu Kosova

Priština -- Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da Srbija naoružava Srbe na severu, u okviru plana za podelu Kosova.

Tači: Srbija naoružava Srbe na severu Kosova

U intervjuu za albanski servis nemačkog radija Dojče vele, Tači je rekao da institucije Kosova imaju informacije da je u tzv. ruskom vozu, bilo oružja i pripadnika paravojnih formacija sa ciljem da uđu na Kosovo i da ga destabilizuju.

"Istovremeno, znamo za srpski plan za podelu Kosova i takođe znamo da Srbija naoružava Srbe na severu Kosova", rekao je Tači.

Za svoje tvrdnje Tači kaže da postoje dokazi da Srbija koristi model koji je Rusija primenila u Ukrajini.

"Šalju civile ali i ljude u uniformama na sever i naoružavaju Srbe vatrenim i drugim oružjem, kako bi bili spremni da se odbrane od navodnih albanskih napada", kazao je kosovski predsednik.

On je pozvao kosovske Srbe da, kako je rekao, ne potpadnu pod uticaj i ne postanu žrtve nacionalističke politike Beograda, "koja je i ranije nanela veliki bol Srbima".

"Umesto poziva iz Srbije na rat, pozivam kosovske Srbe na mir i dijalog. Umesto poziva na etničke i teritorijalne podele ja ih pozivam na učlanjenje u NATO i Evropsku uniju", kazao je Tači za Dojče vele.

 

Izvor: (b92.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš